mercredi 17 février 2010

Moldova are şansa să devină cel mai important stat din cadrul Parteneriatului Estic

Europarlamentar român: Moldova are şansa să devină cel mai important stat din cadrul Parteneriatului Estic - Moldova Azi
După alegerile din Ucraina, dar şi datorită unor acţiuni ale noii administraţii de la Chişinău, Republica Moldova are şansa să devină cel mai important stat pentru UE din cadrul Parteneriatului Estic, potrivit europarlamentarului român Traian Ungureanu.
Moldova Azi, 16 februarie 2010, 18:08
Comentarii

* Restructurarea întreprinderilor şi datoriilor din sectorul energetic, Ion PREAŞCĂ, 8 februarie 2010, 14:30
* Interviu cu Melanie Marlett, Manager de Ţară al Băncii Mondiale în Republica Moldova, Oficiul Băncii Mondiale la Chişinău, 5 februarie 2010, 11:07
* Reforma constituţională - apogeu al crizei sau şansă de aproximare faţă de UE?, Igor Munteanu, 1 februarie 2010, 14:06
* Vizita lui Băsescu aşteptată cu nerăbdare de guvernarea democrată de la Chişinău, Lina Grau pentru Moldova Azi, 26 ianuarie 2010, 14:02
* 160 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu, Alexandru Toreanik, Ziare.com, 15 ianuarie 2010, 10:15
* 2010 vine cu tarife mai mari la gaze şi energie, Ion PREAŞCĂ, 29 decembrie 2009, 11:15

Caracter text
Bookmark and Share

Traian Ungureanu: Noua administraţie de la Chişinău pune Moldova într-o poziţie mult mai bună faţă de UE

„Noua administraţie de la Chişinău pune Moldova într-o poziţie mult mai bună. Am observat şi la Bruxelles şi Strasbourg o deschidere imediată, chiar spectaculoasă şi Moldova are şansa, în acest moment, şi cu un efort susţinut şi coerent să devină cel mai important şi cel merituos stat dintre statele angajate în Parteneriatul Estic. Republica Moldova se îndreaptă spre poziţia de stat principal în această schemă, mai ales după evenimentele electorale recente din Ucraina şi mai ales după îmbunătăţirea spectaculoasă a relaţiilor cu România", a declarat marţ, presei de la Chişinău, Traian Ungureanu, membrul delegaţiei Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Parlamentară Uniunea Europeană - Republica Moldova.

Delegaţia Parlamentului European se află la Chişinău cu ocazia şedinţei Comitetului de Cooperare Parlamentară Uniunea Europeană - Republica Moldova.

Marţi, la Chişinău a avut o întrevedere a membrilor delegaţiei cu ministrul Justiţiei Alexandru Tănase, care a declarat ulterior că în cadrul întrevederii au fost discutate subiecte ce ţin de situaţia din justiţie, obstacolele cu care se confruntă şi soluţiile pe care le văd europenii şi partea de contribuţie externă pentru reformarea sistemului judecătoresc.

„Justiţia este o prioritate pentru Republica Moldova, reformarea acestui sistem, care este foarte dificilă şi greu de realizat rămâne o prioritate şi mizăm foarte mult pe asistenţa UE", a declarat presei Alexandru Tănase.

El a adăugat că aşteaptă sprijin din partea UE pe două direcţii - asistenţă în preluarea preluarea de know how şi asistenţă financiară. „Fără o infuzie substanţială în sistemul judecătoresc pentru a oferi o infrastructură adecvată, restul eforturilor riscă să rămână fără prea mari rezultate", a declarat Alexandru Tănase.

Cea de-a 12-ea reuniune a Comitetului de Cooperare Parlamentară UE - Republica Moldova se desfăşoară în perioada 16-17 februarie la Chişinău.

În seara zilei de marţi, 16 februarie delegaţia Parlamentului European va avea o întrevedere cu preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, preşedinte interimar al Republicii Moldova.

În finalul celei de-a doua sesiuni de lucru, miercuri, 17 februarie, copreşedinţii Comitetului de Cooperare Parlamentară UE - Republica Moldova vor susţine o conferinţă de presă.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire